Izredno stanje v Rusiji

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Več eksplozij, razglašeno je izredno stanje.
Oglej si celoten članek

Več močnih eksplozij je danes odjeknilo v tovarni v ruskem mestu Dzeržink, poročajo ruski mediji. Po eksplozijah je prišlo do več požarov, pristojni opozarjajo, da bi utegnilo priti še do več eksplozij.

Prizorišče nesreče je tovarna eksploziva Kristal. Na Twitterju so objavljeni posnetki, ki prikazujejo ogromen dvim, ki se dviguje nad tovarno. Pristojni so sicer razglasili izredno stanje, a hkrati prebivalce mirijo, da nevarnosti za kemično zastrupitev zraka ni.

Ranjenih je najmanj 39 ljudi, najmanj deset so jih prepeljali v bolnišnico, od tega naj bi bili štirje v kritičnem stanju. Na več kot 180 okoliških stavbah je poškodovano steklo.

Izredno stanje so razglasili tudi v treh sosednjih mestih.

Ostale podrobnosti za zdaj niso znane.

Invazija v mestu Rusi razglasili izredne razmere

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:35 2. Junij 2019.

    Kdo naj ti verjame, da je vest prava, če niti imena kraja ne napišeš pravilno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.