"Iztikamo si oči"

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Čeprav v slovenskih turističnih agencijah pravijo, da zaradi nemirov v Grčiji povpraševanje ne upada, pa grški turistični delavci pričakujejo precej manj gostov kot lani.
Oglej si celoten članek

Grki so letošnjo turistično sezono pričakovali še več gostov kot lani. "Ravno smo začeli privabljati goste, ki cenijo naše storitve, ne le nizke cene," pravi turistični delavec Yiannis Evangelou. Zdaj pa so se zgodili nemiri, ki polnijo vse svetovne medije. "Praktično si iztikamo oči," pravi vodja grškega združenja turističnih podjetij George Drakopoulos.

Trenutno beležijo od štiri do osem odstotkov manj rezervacij kot lani. Ker pa veliko ljudi počitnice rezervira šele v drugi polovici maja in v juniju, bo ta odstotek po predvidevanjih Grkov precej višji.

A ravno turisti bi lahko pomembno pripomogli k izboljšanju finančnega stanja Grčije. Turizem namreč prispeva okrog 17 odstotkov BDP, posredno ali neposredno pa zaposluje 25 odstotkov Grkov.

Glede na odzive slovenskih turističnih agencij, pa lahko Grki zagotovo računajo na slovenske turiste. V agencijah namreč pravijo, da je povpraševanje po tej destinaciji povsem normalno. Nekatere agencije so celo letos razširile ponudbo grških otokov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.