Iztirilo šest vagonov, umrlo več kot 20 ljudi

Foto: Profimedia
Število žrtev železniške nesreče se je povzpelo. Bojijo se, da bi jih lahko bilo še več.
Oglej si celoten članek

V nedeljo zvečer se je na severozahodu Turčije zgodila železniška nesreča. Vlak z več kot 360 potniki je bil na poti iz pokrajine Edirne na meji z Grčijo in Bolgarijo v Istanbul. Nesreča se je zgodila pri vasi Sarilar v pokrajini Tekirdag. Po navedbah turških oblasti se je nesreča zgodila zaradi močnih padavin, ki so spodkopale železniške tire. Iztirilo se je šest vagonov.

Kot je povedal namestnik turškega premierja Recep Akdag, je po zadnjih podatkih umrlo 24 ljudi. Reševalci so do jutra pregledali vse iztirjene vagone. Turški minister za zdravje Ahmet Demircan je sporočil, da je zdravstveno oskrbo v bolnišnici potrebovalo 338 ljudi, 124 jih je še vedno v bolniški oskrbi.

Foto: Profimedia železniška nesreča Turčija

Turški minister za promet Ahmet Arslan je sporočil, da so del proge, kjer se je zgodila nesreča, nazadnje pregledali aprila. Turški mediji so objavili fotografije, na katerih je videti, da je del tirov zaradi erozije tal povsem brez opore.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki bo danes prisegel za nov mandat, je izrazil sožalje svojcem žrtev nesreče, ki je po njegovih besedah globoko pretresla celoten narod.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.