Japonska: izbruhnil vulkan

Foto: Žurnal24 vulkan,Japonska, pepel, vulkanski pepel, izbruh vulkana Foto: Žurnal24 vulkan,Japonska, pepel, vulkanski pepel, izbruh vulkana Foto: Žurnal24 vulkan,Japonska, pepel, vulkanski pepel, izbruh vulkana Foto: Žurnal24 vulkan,Japonska, pepel, vulkanski pepel, izbruh vulkana Foto: Žurnal24 vulkan,Japonska, pepel, vulkanski pepel, izbruh vulkana Foto: Žurnal24 vulkan,Japonska, pepel, vulkanski pepel, izbruh vulkana Foto: Žurnal24 vulkan,Japonska, pepel, vulkanski pepel, izbruh vulkana
Na Japonskem je izbruhnil vulkan Šinmoedake. Zaradi vulkanskega prahu in dima je v bližini gore ustavljen železniški in letalski promet, oblasti pa so evakuirale tudi več domov.
Oglej si celoten članek

Na jugozahodu Japonske so prvič po 52 letih priča močnemu izbruhu vulkana. Vulkan Šinmoedake več tisoč metrov visoko bruha oblake prahu in dima, zaradi česar so morali ustaviti železniški in letalski promet v mestu Mijazaki ter celo evakuirati več domov.

Fotografije si oglejte v GALERIJI.

Po navedbah tamkajšnjih oblasti je moralo zaradi vulkana v četrtek domove zapustiti 31 ljudi iz kraja Takaharu. Ljudje pod vulkanom z lopatami odstranjujejo pepel z ulic, o večji gmotni škodi in ranjenih pa za zdaj ne poročajo.

1421 metrov visok vulkan v pogorju Kirišima med Kagošimo in Mijazakijem je začel po podatkih japonske meteorološke agencije bruhati v sredo zvečer.

Zaradi izbruha sta letalski družbi All Nippon Airways in Japan Airlines odpovedali več letov iz in v mesto Mijazaki, poleg tega pa je bil ustavljen železniški promet na območju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.