Japonska: okvara še ene nuklearke?

Foto: Žurnal24 Tepco je sporočil, da se je gorivo začelo topiti le pet ur po potresu. (Foto: Ep
Oblasti v japonski prefekturi Fukui domnevajo, da je v jedrski elektrarni Curugu na zahodu države prišlo do radioaktivnega izpusta.
Oglej si celoten članek

Na območju vzdolž zahodne japonske obale je sicer več jedrskih elektrarn. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na japonsko tiskovno agencijo Kjodo, so o težavah na tem območju poročali še pred rušilnim potresom in cunamijem, ki sta 11. marca prizadela Japonsko.

Fukui je od nuklearke Fukušima oddaljen 360 kilometrov zračne linije in je tako zunaj evakuacijskega območja, ki so ga razglasili po težavah v Fukušimi po potresu in cunamiju 11. marca. Poleg Fukušime so sicer izredne razmere sredi marca razglasili tudi v nuklearki Onagava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.