JAR: policija streljala na stavkajoče

Foto: EPA Streljanje na rudarje v Južni Afriki Foto: EPA Streljanje na rudarje v Južni Afriki Foto: EPA Streljanje na rudarje v Južni Afriki Foto: EPA Streljanje na rudarje v Južni Afriki Foto: EPA Streljanje na rudarje v Južni Afriki
Policija v Južnoafriški republiki je na za mačetami oborožene stavkajoče rudarje odprla ogenj in pri tem ubila več ljudi.
Oglej si celoten članek

Policija v Južnoafriški republiki je odprla ogenj na več tisoč stavkajočih rudarjev, pri čemer jih je več ubila. Streljati so začeli po tem, ko jih je s strani na barikadah napadlo okoli tri tisoč s palicami in mačetami oboroženih stavkajočih rudarjev.

Po poročanju Reutersa je njihova priča na lastne oči videla vsaj sedem trupel rudarjev. Južnoafriška tiskovna agencija je poročala o 18 mrtvih.

V zadnjem tednu je sicer že umrlo deset ljudi, od tega dva policista. Nasilje je sprožil spopad za ozemlje med dvema sindikatoma, ki sicer traja že osem mesecev. Včeraj se je proti rudarjem postavilo do tri tisoč dobro opremljenih policistov s podporo helikopterjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:27 17. Avgust 2012.

    Torej pri stvari se je šlo za to da se jim zviša plača na 1219.6€ mesečno. Stvar se je zaostrila …

  • 19:04 17. Avgust 2012.

    i nasilno in bi naključne ljudi rezali in jih zbadali? Pravi humanitarni genij si. Sploh pa politiki nič nimajo s …

  • 19:03 17. Avgust 2012.

    Ja "bla_blabla" to so bili miroljubni, neoboroženi protestniki kateri so nenasilno protestirali, nad katerimi so "še bolj glupi policaji" izvedli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.