Javnost razburjajo nove lovske trofeje

Foto: Facebook Trofeje Sabrine Corgatelli Foto: Facebook Trofeje Sabrine Corgatelli Foto: Facebook Trofeje Sabrine Corgatelli Foto: Facebook Trofeje Sabrine Corgatelli
Zagovornike pravic živali vznemirjajo nove lovske trofeje iz Afrike. Edina letalska družba, ki jih je prevažala, je po pritisku odpovedala svojo dejavnost.
Oglej si celoten članek

Potem ko se je javno razburjenje zaradi nezakonitega odlova zaščitenega leva Cecila v Nacionalnem parku Hwange v Zimbabveju nekoliko poleglo, zagovornike pravic živali vznemirjajo nove fotografije lovcev na divje živali.

Američanka Sabrina Corgatelli je na spletu objavila več fotografij, na katerih pozira ob svojih lovskih trofejah v Južni Afriki, med drugim ob žirafi, ki jo je sama ustrelila.

Corgatellijeva, sicer višja računovodkinja in lovska navdušenka iz Idaha, je na svoji Facebook spletni strani objavila več fotografij lovskih trofej in svojim sledilcem napovedala objavo novih.

Foto: Facebook Trofeje Sabrine Corgatelli Pod fotografijo z žirafo je zapisala "Drugi dan sem dobila neverjetno staro žirafo. Kakšna neverjetna žival. Ne bi mogla biti srečnejša. Moja čustva po tem, ko sem jo dobila, so bila takšna, da jih ne bom nikoli pozabila."

Dodala je: "Gojim veliko spoštovanje in ljubezen do te živali. Bil je najbolj etičen strel, kar sem jih do sedaj naredila. Še sedaj komaj verjamem, da sem dobila žirafo!!!"

Pod objavo je prejela številne komentarje neodobravanja, kot so "Wou, ubila si žirafo, žival, ki ne bi škodovala niti muhu. Nimam besed za to, kako ogabni ste", "Zakaj ne bi ubila družinskega pudla. Lahko bi to storili z golimi rokami?" ali "Neverjetno, da takšne človeške smeti, kot ste vi, obstajajo".

Cornellijeva na kritike med drugim odgovarja z besedami iz svetega pisma, ki se glasijo: "Vse, kar se giblje in živi, naj vam bo za živež, tudi vse zelene rastline vam dajem."

Delta ne bo več prevažala lovskih trofej

Zaradi javnega pritiska in ogorčenje po ustrelitvi popularnega leva Cecila v Zimbabveju je sicer ameriška letalska družba Delta včeraj napovedala, da ne bo več prevažala lovskih trofej iz Afrike.

Delta je bila edina ameriška letalska družba s poleti v Afriko, od koder so navdušeni ameriški lovci vozili trofeje levov, slonov, nosorogov, bizonov in drugih živalih.

Foto: Facebook Lev Cecil Zagovorniki pravic živali so zbrali več kot 250.000 podpisov, s katerimi so od letalske družbe zahtevali, da prekine s to svojo dejavnostjo. Podpise zbirajo tudi za aretacijo in izgon zobozdravnika v Zimbabve.

Zimbabve od ZDA zahteva njegovo izročitev, a do nje najverjetneje ne bo prišlo. Primer v ZDA preiskuje zvezna agencija za ribe in divje živali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 10:17 5. Avgust 2015.

    Rezultat tega prekomernega obsedenega uživanja mesa so živalske tovarne, kjer se z živalmi ravna, kot da so brezoseben kos potrošnega …

  • 10:16 5. Avgust 2015.

    Zakaj bi si jaz s tem tolažila vest? Ne trdim, da ne ubijem nobene živali (ker pač ne moreš hoditi …

  • 09:54 5. Avgust 2015.

    A si ti ze celo zivljenje vegeterijanka oz veganka? Tako mislim od od rojstva pa to...da se nisi imela kos …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.