Je bil tarča South Park?

Foto: Žurnal24 Duane Jackson, najbolj znani ulični prodajalec New Yorka. (Foto: Reuters)
Duane Jackson je trenutno najbolj znan ulični prodajalec v New Yorku. Policija še vedno išče belega moškega, starega okoli 40 let.
Oglej si celoten članek

Jackson, vojni veteran iz Vietnama, je tisti ulični prodajalec, ki je opazil dim na zadnjem sedežu parkiranega polterenca, v katerem je bila nameščena bomba. "Če bi prišlo do eksplozije, bi drobci stekla leteli vsepovsod," pravi Jackson, ki se ga je v govoru spomnil tudi župan Bloomberg.

A ni edini, ki je policiste opozoril na nevarnost. Lance Orton, prav tako ulični prodajalec, je opazil, da se v avtomobilu dogaja nekaj nenavadnega, in bližnjega policista Wayna Rhatigana opozoril na nenavadno dogajanje v bližini.

Pojavljajo pa se že bojazni, da je bila tarča napadov družba Viacom, ki ima prostore v bližini. Viacom ima namreč pod svojim okriljem tudi ustvarjalce animirane serije South Park, ki je pred kratkim v enem od svojih delov prikazovala preroka Mohameda, kar pa v islamu ni dovoljeno.

 Še vedno na lovu
Ulične kamere so ujele moškega, starega okoli 40 let, ki je med preoblačenjem odkorakal stran od džipa, v katerem je bila podtaknjena bomba, poroča Sky News. Po besedah načelnika mestne policije Raymonda Kellyja je na posnetkih mogoče videti osumljenca, ki "slači temno majico, pod katero nosi majico rdeče barve". Z možnimi posnetki osumljenca se je na policijski postaji oglasil tudi eden izmed turistov.

Kelly je pred tem zavrnil tudi odgovornost za napad, ki jo je nase prek interneta prevzela pakistanska skupina Tehrik-e-Taliban. Newyorški župan Michael Bloomberg pa je zanikal vpletenost teroristične mreže Al Kaide, češ da ni nobenih dokazov, ki bi skupino povezovali z neuspelim terorističnim napadom.

Vstal od mrtvih in zagrozil
Kmalu po napadih so v javnost prišli tudi posnetki pakistanskega talibana Hakimule Mehsuda, ki naj bi ga v januarskih zračnih napadih ubila CIA, na katerih grozi z novimi napadi na ZDA. "Bliža se čas, ko bodo naši fedajini napadli ameriške države v njihovih glavnih mestih," na posnetkih opozarja Mehsud.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.