Je kriva tehnična napaka?

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 strmoglavljenje letala v libiji Foto: Žurnal24 strmoglavljenje letala v libiji Foto: Žurnal24 strmoglavljenje letala v libiji Foto: Žurnal24 Razbitine strmoglavljenega letala Foto: Žurnal24 razbitine letala v libiji Foto: Žurnal24 razbitine letala v libiji Foto: Žurnal24 razbitine letala v libiji Foto: Žurnal24 Komisijo je vodil ameriški profesor prava Cherif Bassiouni, ki mu pomagata jorda Foto: Žurnal24 otrok, Libija, letalo, de%C4%8Dek, pre%C5%BEiveli Foto: Žurnal24 otrok, Libija, letalo, deček, preživeli Foto: Žurnal24 Ruben iz Nizozemske je edini preživel letalsko nesrečo. Njegov brat in starši so

Your browser doesn’t support HTML5 video

Na robu čudežnega: 10-letnik edini preživel strmoglavljenje. Letalo naj bi eksplodiralo le nekaj metrov pred pristajalno stezo. Vzrok za nesrečo naj bi bila tehnična napaka.
Oglej si celoten članek

''Je v dobrem stanju,'' je stanje edinega preživelega opisal libijski minister za promet Mohamed Zidan. Dejal je, da 10-letni deček, ki prihaja iz Nizozemske, v strmoglavljenju ni dobil smrtno nevarnih poškodb. Deček je eden izmed 62 nizozemskih potnikov, ki so bili na letalu.

Iz Južnoafriške republike je potoval skupaj s staršema, bratom in sestro. Dečka zdravijo v tamkajšnji bolnišnici, v nesreči pa je sicer umrlo 61 nizozemskih državljanov.

Po podatkih ministrstva za zunanje zadeve med potniki ni bilo slovenskih državljanov.

Strmoglavljenje tik pred pristankom
Letalo družbe Afriqiyah Airways, ki je bilo na poti iz Johannesburga v Južni Afriki, je strmoglavilo med pristajanjem na mednarodnem letališču v Tripoliju.

Na krovu airbusa 330 naj bi bilo 93 potnikov in 11 članov posadke. Potniki so bili različnih narodnosti, poleg Nizozemcev še Britanci, Južnoafričani, Nemca, Filipinec, Zimbabvijec ter 13 Libijcev, so sporočili iz Afriqiyah Airways. Po poročanju televizije Al Arabiya so vsi na krovu umrli.

Foto: Žurnal24 otrok, Libija, letalo, de%C4%8Dek, pre%C5%BEiveli

Tehnična napaka?
Podrobnosti o vzroku stmoglavljenja za zdaj niso znane. Vreme nad Tripolijem je bilo zadnje dni sončno in jasno.

Letalo bi moralo po postanku v Tripoliju poleteti na londonsko letališče Gatwick.

Po poročanju Arab Newsa naj bi bila vzrok za strmoglavljenje tehnična napaka.

Oblasti so medtem že zavrnile možnost terorističnega napada in potrdile, da so že našle črne skrinjice. Na mesto nesreče so medtem že prispeli tudi francoski preiskovalci, ki bodo pomagali pri ugotavljanju vzrokov za nesrečo.

Podatki o številu potnikov se nekoliko razlikujejo. Nekateri viri poročajo o 93 potnikih, drugi o 94.

Kje se je letalo izgubilo?
Z zunanjega ministrstva Južne Afrike so potrdili, da je letalo vzletelo včeraj zvečer, kot je bilo predvideno. Hkrati so navedli, da je bilo letalo pogrešano.

'Vemo, da je letalo pogrešano, položaj spremljamo. Letalo je včeraj zapustilo Johannesburg in je bilo na poti v Libijo. Ne vemo, kaj se je zgodilo z njim,''
je za Reuters dejal tiskovni predstavnik ministrstva Nomfanelo Kota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.