Je streljal, ker se je bal izplutja?

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Moški, ki je včeraj streljal na britansko jedrsko podmornico, ki je bila zasidrana v pristanišču v Southamptonu, se je za tak korak odločil, ker naj bi se bal ponovnega izplutja podmornice.
Oglej si celoten članek

Britanska policija je prijela 22-letnega Ryana Donovana, ki je s pištolo v roki hodil po krovu podmornice in šestkrat ustrelil proti kolegom. Pri tem je ubil Iana Molyneuxa, ranil pa Chrisa Hodgea. Slednji na srečo ni več v smrtni nevarnosti.

Na podmornici so bili v času napada kapitanka Carol Cunio ter visoka častnika Royston Smith in Allistar Neil.

"Pred začetkom streljanja sem ga videl, a nič ni kazalo na to, da bi lahko storil takšen zločin. Prvi strel sem slišal iz kontrolne sobe, en metek pa je letel mimo mene," je dejal Royston.  Dodal je, da je napadalca porinil ob zid in mu vzel orožje. Pred tem je 22-letnik izstrelil še dva naboja.

V času napada je bilo na obali okoli 11 otrok, starih med 14 in 16 let. Očividci pravijo, da so bili ti zaradi streljanja v šoku. Kolegi 22-letnega Donovana so dejali, da se je ta "razburjal" zaradi dela na podmornici. Domnevajo tudi, da ga je bilo strah, da bi moral na podmornici preživeti še en mesec, piše The Sun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.