Je za 44 članov posadke še upanje?

Foto: epa pogrešana podmornica, rgentina
Foto: epa pogrešana podmornica, rgentina
Zaznali klic na pomoč.
Oglej si celoten članek

Argentinska mornarica je včeraj prejela poziv na pomoč, ki bi lahko prihajal iz pogrešane podmornice, ki pluje v Atlantiku. Klic na pomoč bi morda lahko bil znak, da je podmornica izplula na površje.  

Argentinska podmornica ARA San Juan s 44 člani posadke je izginila v petek, 430 kilometrov od obale med plovbo iz pristanišča Ushuaia proti bazi v Mar del Plati.

Foto: epa pogrešana podmornica, Argentina

Iskanje ovirata močan veter in valovi

Pri iskanju pogrešane podmornice poleg argentinske vojske sodelujejo ameriška vojaška letala in britanska ladja, pomoč so ponudili tudi Urugvaj, Čile, Brazilija in Urugvaj, iskanje pa zelo ovirajo močan veter in visoki valovi.

V argentinskem obrambnem ministrstvu pa domnevajo, da bi lahko na podmornici prišlo do izpada elektrike, zato je izplula na površje in zdaj brez delujočih motorjev pluje po južnem Atlantiku. Gre za dizelsko podmornico nemške izdelave. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.