Jelinčič, Pukšič in Juri v Iran

Foto: Žurnal24 Iz Irana zaradi omejitev, ki jih imajo fotografi, prihajajo večinoma le fotograf
Kljub protestom, ki so se iz arabskega sveta razširili tudi na Iran, so se v to državo danes odpravili trije člani parlamentarne skupine prijateljstva z Iranom.
Oglej si celoten članek

V Iran, od koder danes znova poročajo o spopadih med pripadniki režima in opozicije, so odpotovali poslanci Zmago Jelinčić, Luka Juri in Franc Pukšič, poroča STA.

Da je trojica kljub možnim nemirom dejansko odpotovala, so nam potrdili v državnem zboru, z njimi pa je odšla tudi sekretarka skupine.

"Urejeno že veliko prej"
"Kakor poznam delo v državnem zboru, je bil obisk urejen že nekaj mesecev pred zdajšnjimi protesti," nam je povedal član skupine prijateljstva Bogdan Barovič. Dodaja, da so po njegovem mnenju dogajanja v Iranu stran notranje politike te države.

"Opoziciji in pogumnim ljudem na iranskih ulicah želimo, da bi imeli takšno priložnost, kot so jo prejšnji teden izkoristili Egipčani," je včeraj povedala ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton. "Prepričani smo, da so pozivi k revolucijam kontraproduktivni. V Rusiji smo imeli revolucijo in ne verjamemo v vsiljevanje revolucij drugim," se je na to odzval ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Da ni pametno podžigati nemirov na Bližnjem vzhodu, meni tudi Barovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.