Jordanskega pilota naj bi sežgali živega

Foto: EPA
Foto: EPA
Posnetek naj bi objavili skrajneži Islamske države.
Oglej si celoten članek

Na spletu je objavljen videoposnetek, na katerem naj bi skrajneži živega sežgali jordanskega pilota. Posnetek je bil objavljen le nekaj dni po tem, ko je skrajne sunitske milice Islamska država (IS) obglavila drugega japonskega talca.

Posnetek naj bi nastal sicer že 24. decembra lani, po strmoglavljenju njegovega letala F-16 med misijo nad severno Sirijo. Jordanija je potrdila, da je bil pilot pred enim mesecem res ubit. 

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP 22-minutni videoposnetek prikazuje, kako pilot sprva sedi pri mizi in se pogovarja o koalicijskih operacijah proti IS. V ozadju so razvidne zastave številnih zahodnih in arabskih držav, ki sodelujejo kot zaveznice.

Nato posnetek pokaže pilota, ki je oblečen v oranžen kombinezon; obkrožajo ga oboroženi in zamaskirani borci IS. Kasneje je Kasasbeh znotraj celice, očitno polite z bencinom, preden ga živega sežgejo.

Muslimanska sunitska ekstremistična skupina je sicer že prej zagrozila, da bo ubila Kasasbeha, če jim Jordanija ne bo izročila iraške samomorilske napadalke.

Savdska Arabija, Združeni Arabski Emirati, Jordanija in Bahrajn sodelujejo v zračnih napadih nad Sirijo, ki jih vodijo ZDA. Avstralija, Belgija, Velika Britanija, Kanada, Danska, Francija in Nizozemska pa sodelujejo v Iraku, še poroča AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:56 4. Februar 2015.

    ISLAMSKO DRŽAVO JE USTVARILA CIA

  • 01:15 4. Februar 2015.

    Zato pa sem naredil jasno distinkcijo - eno so muslimani, te zveri pa so muslimanijaki. To sem napisal ravno zato, …

  • 22:05 3. Februar 2015.

    Res si smešen.. Posplošuješ kr tja v 3 dni. Vse muslimane enačiš z ISISovci pa povej, kake veroizpovedi so državljani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.