Josephu Fritzlu izpolnili željo, Avstrijci na nogah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Avstrijska javnost je šokirana, ker so oblasti zloglasnemu Josephu Fritzlu dovolile spremembo imena.
Oglej si celoten članek

Primer Fritzl je eden najprepoznavnejših primerov družinskega nasilja v zgodovini. Danes 82-letni Joseph Fritzl, je v kletnem ujetništvu skoraj četrt stoletja zadrževal svojo hči Elisabeth.

V 24 letih jo je psihično, fizično in spolno zlorabljal. V prisilnem incestnem odnosu se je rodilo sedem otrok.

Fritzl je bil pred osmimi leti obsojen na dosmrtno zaporno kazen, v teh dneh pa znova šokiral avstrijsko javnost, saj zahteva spremembo priimka. Avstrijske oblasti so njegovo prošnjo uslišale, po plačilu 545,60 evrov stroškov na sodišči bo njegov nov priimek zato kmalu Mayrhoff.

PREBERITE ŠE:

Foto: Žurnal24 Fritzl piše pisma svoji najstarejši hčerki. (Foto: EPA)

Javnost ugiba kaj bi lahko bili razlogi za njegovo željo, mnogi špekulirajo, da se želi še enkrat poročiti in bi rad bil pokopan z drugačnim priimkom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:00 16. Maj 2017.

    Ne vem zakaj ga še hranijo na stroške davkoplačevalcev.Šus v glavo,pa na gnoj.

  • 01:13 16. Maj 2017.

    Lahko bi se imenoval Tomaž Majer!

  • 21:47 15. Maj 2017.

    Menda je zaprosil za ime Joseph Babyfucker?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.