Jovanka Broz se bojuje za življenje

Foto: EPA
Foto: EPA
Zdravniki se bojujejo za življenje 89-letne soproge pokojnega Josipa Broza - Tita.
Oglej si celoten članek

Jovanko Broz so v bolnišnico ob pol drugi uri popoldan sprejeli zaradi slabega zdravstvenega stanja, poročajo srbski mediji.

"Stanje Jovanke Broz je težko," je v izjavi za javnost povedal direktor Centra za nujno pomoč Zlatibor Lončar.  Dodal je, da je Jovanka v polzavestnem stanju, reagira le na grobe dražljaje. Prve analize naj bi kazale na sepso.

Ko so Jovanko pripeljali v bolnišnico, je bila le delno pri zavesti. Njeno zdravstveno stanje je slabo, krvna slika je izredno slaba, ima težave z odvajanjem vode, preležanine, na prsnem košu pa rano neznanega izvora.

V bolnišnico sta jo pripeljala sorodnika. Kot je še povedal Lončar, je Jovanka dalj časa zavračala obisk zdravnika.

Le redko zapušča hišo

Tita je spoznala leta 1944 med nemškim napadom na Drvar. Poročena sta bila od leta 1952. Od njegove smrti leta 1980 Jovanka živi v beograjskem naselju Dedinje, umaknjeno od oči javnosti. Le redko se je pojavljala v javnosti, pred kratkim pa je spregovorila o ljubezni Tita do žensk, o njegovih nasprotnikih in o tem, kako je Stane Dolanc Titu prislonil pištolo na vrat. 

Rodila se je leta 1924, pri 17 letih pa se je pridružila Zvezi jugoslovanske komunistične mladine. V drugi svetovni vojni je bila leta 1943 hudo ranjena. Pri 21 letih je prejela dva reda za hrabrost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:07 23. Avgust 2013.

    Who cares? 30 let nič od nje, sedaj pa vsak drugi dan nekaj od nje al fürerja. Ne nas mučit …

  • 17:05 23. Avgust 2013.

    V Sloveniji se pa malomarna bojujeje za preživetje VSEH SLOVENCEV. mogoče res

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.