Julija v Iraku ubitih skoraj 1000 ljudi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nasilje v Iraku je v minulem mesecu terjalo kar 989 življenj, je danes sporočila vlada v Bagdadu. Gre za najvišje število ubitih od aprila 2008.
Oglej si celoten članek

Kot izhaja iz poročila, ki so ga skupaj pripravila iraška ministrstva za zdravje, notranje zadeve in obrambo, je bilo med ubitimi v mesecu juliju 778 civilistov, 88 policistov, 55 vojakov in 68 upornikov.

Poleg tega je bilo v nasilju julija 1567 ljudi ranjenih, med njimi 1356 civilistov, 122 policistov in 89 vojakov.

Sodeč po teh številkah je bil letošnji julij najbolj smrtonosen mesec v Iraku od aprila 2008 - časa, ko se je ta država še pobirala po krvavem sektaškem konfliktu.

Aprila 2008 je sicer nasilje po uradnih podatkih terjalo 1428 življenj - 966 civilnih, 69 policijskih, 38 vojaških in 355 uporniških.

Irak je sicer že leta tarča napadov upornikov, analitiki pa opozarjajo tudi na nevarno nezadovoljstvo sunitske manjšine v državi, ki ga vlada ne želi ali ne zna nagovoriti. Prav slednje naj bi zakrivilo tako opazen porast nasilje v zadnjem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.