Junija namerili 54 °C

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vročinski val na zahodu Združenih držav Amerike dosega temperaturne rekorde. Neki moški umrl v hiši brez hlajenja.
Oglej si celoten članek

Vročinski val v ZDA je v preteklih dneh dosegel vrhunec, zdaj naj bi se temperature po napovedih meteorologov nekoliko umirile. V Kaliforniji so na merilni postaji Furnace Creek izmerili kar 54 °C.

Kot trdi meteorolog Christopher Burt, je bila to najvišja izmerjena temperatura na Zemlji pretekli mesec. Absolutni rekord so sicer prav tako namerili v ameriški Dolini smrti, in sicer leta 1913, ko se je živo srebro povzpelo do 56,7 °C.

Polne ambulante

Vročinski val je zajel večino zveznih držav Kalifornija, Nevada in južni del Arizone.  

Visoke temperature so vplivale tudi na počutje in zdravstveno stanje ljudi; na desetine ljudi je zaradi izčrpanosti in drugih težav moralo poiskati zdravniško pomoč. Starejši moški je v Las Vegasu umrl v hiši, ki ni imela klimatskih naprav.

"Ljudje se potijo, skoraj omedlevajo, a še kar hodijo okoli," se je čudil študent, ki v Las Vegasu služi s prodajo plastenk vode turistom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:31 4. Julij 2013.

    Zaradi podnebnih spremeb in posledično taljenja ledu na severnem tečaju, bi naj v evropi nastala ledena doba, v ameriki se …

  • 12:16 3. Julij 2013.

    Jih pa ta zgorn cvre.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.