Južna Afrika proti Izraelu vložila tožbo zaradi genocida v Gazi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Južna Afrika je danes na Meddržavno sodišče (ICJ) v Haagu vložila tožbo, v kateri Izraelu očita kršenja konvencije o preprečevanju in kaznovanju zločina genocida ter izvajanje genocidnih dejanj proti palestinskemu ljudstvu v Gazi.
Oglej si celoten članek

Izraelsko zunanje ministrstvo je v odzivu sporočilo, da z ogorčenjem zavrača tožbo.

Južna Afrika v tožbi navaja še, da je Izrael deloval "s posebnim namenom uničiti Palestince v Gazi kot del širše palestinske nacionalne, rasne in etnične skupine", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izrael je bil v odzivu do tožbe kritičen. "Z ogorčenjem zavračamo krvavo obrekovanje, ki ga širi Južna Afrika," je na omrežju X zapisal tiskovni predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Lior Haiat.

V izraelskih napadih je bilo v Gazi, kjer je pred vojno živelo okoli 2,2 milijona Palestincev, od začetka vojne 7. oktobra ubitih že več kot 21.507 ljudi. Na izraelski strani pa je bilo 7. oktobra v napadu pripadnikov skrajnega palestinskega gibanja Hamas ubitih nekaj manj kot 1200 ljudi. Gibanje je tudi zajelo 240 talcev, od katerih jih na območju Gaze še vedno zadržuje 129.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:20 30. December 2023.

    To bi morala storiti Nemčija! Aja imajo še naci mačka...

  • 23:32 29. December 2023.

    Ne vem, če je to ravno tema trolov za komentiranje..Problema v biti ne razumejo..

  • 23:13 29. December 2023.

    Vsaka čast! Kurčelajnova in njena prijateljica Fajonka se tega ne bi spomnili !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.