K mladoletnicam ga vleče zmajevska strast

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sodniki nocoj odločajo, ali bi Berlusconija, ki ga vodi zmajska strast do mladoletnic, vrnili na sodišče.
Oglej si celoten članek

Italijanski tožilec je danes na obravnavi zloglasnega primera Ruby pred kasacijskim sodiščem nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija opisal kot človeka s "strastjo zmaja" za mlada dekleta. Zahteval je, da sodišče odpravi razsodbo višjega sodišča, ki je razveljavilo prvostopenjsko obsodbo Berlusconija.

Obsojen na sedem let zapora

Berlusconi je bil v primeru Ruby, ki je razkril radoživo življenje in divje orgije "bunga bunga" v njegovih vilah, junija 2013 na prvi stopnji najprej obsojen zaradi spolnih odnosov z mladoletno prostitutko Karimo El Marough, znano kot Ruby "tatica src" ter  tudi zaradi zlorabe položaja, ko naj bi pritiskal na policijo, da jo izpustijo iz pripora, češ da je nečakinja tedanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

Višje sodišče sodbo razveljavilo

Obsojen je bil na sedem let zapora in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij, a je nato višje sodišče julija lani obsodbo razveljavilo, ker da tožilstvo ni zbralo dovolj dokazov ne za obsodbo za zlorabo položaja ne za to, da je vedel, da je bila Maročanka tedaj mladoletna.

Tožilstvo se je na to sodbo pritožilo in kasacijsko sodišče, vrhovno pritožbeno sodišče v Italiji, je danes v Rimu poslušalo še zadnje argumente. Berlusconija na današnji obravnavi, ki je trajala tri ure in pol, ni bilo.

Zmajska strast za mladoletnice

Je pa zato tožilec Edoardo Scardaccione odločno zahteval, da sodišče vrne zadevo nazaj v odločanje višjemu sodišču, saj da je treba vse dokaze ponovno preučiti. Berlusconi je imel po njegovih besedah "zmajsko strast za mladoletnice", kar pa je v Italiji kaznivo dejanje.

Kaznovati bi ga morali tudi zaradi njegovih trditev, da je Ruby pomagal zato, ker je dejansko mislil, da je nečakinja Mubaraka. Te izgovore, "vredne filma Mela Brooksa", je po besedah tožilca treba obsoditi. "Cel svet se nam je smejal," je dejal.

Sodniki so se zdaj umaknili v razsojanje in naj bi odločitev sporočili še nocoj. Če bodo ugodili pritožbi tožilstva, se bo primer vrnil nazaj na višje sodišče in 78-letni Berlusconi bo še naprej v negotovosti. Če pa bodo razveljavitev obsodbe potrdili, bo zadeva zanj končana.

Ne sicer povsem, saj je tožilstvo vmes že sprožilo novo preiskavo, ker naj bi v primeru Ruby podkupil dekleta, ki so sodelovala na zabavah "bunga bunga" v njegovi milanski rezidenci, da so na sodišču lažno pričale.

Dvajsetim dekletom plačuje razkošno življenje

Februarja je milansko tožilstvo izvedlo hišne preiskave pri okoli 20 dekletih, v preiskavi pa so ugotovili, da jim Berlusconi še kar plačuje razkošno življenje, s čimer da jih sistematično podkupuje.

Berlusconi je sicer ravno minuli konec tedna zaključil enoletno prestajanje kazni zaradi obsodbe v primeru Mediaset, v katerem je bil zaradi utaje davkov obsojen na družbeno koristno delo v domu za ostarele. Sodišče mu mora zdaj le še formalno potrditi, da je kazen izpolnil, sicer pa je načeloma prost človek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.