Kaditi ne smejo niti na prostem

Foto: Žurnal24 Do kadilcev v liberalnem New Yorku očitno ni tolerance. Na fotografiji pilot na
Občinski svet v mestu New York je potrdil še strožje prepovedi kajenja. Kadilce izganja celo iz parkov in s plaž.
Oglej si celoten članek

Kadilci tako ne bodo mogli prižgati v katerem od 1.700 parkov, na plažah in niti na slovitem trgu Times Square.

"To poletje bodo Newyorčani v parkih in na plažah dihali še bolj svež zrak, plaže pa ne bodo polne cigaretnih ogorkov," je ob sprejemu nove mestne uredbe povedal župan Michael Bloomberg.

Kajenje kot uriniranje
Globe za kajenje bodo podobne tistim za manjše prekrške, kot je uriniranje na javnem mestu. Znašale bodo do 70 evrov, izrekali pa jih bodo upravniki parkov in ne policisti. Mestni uradniki pa se zanašajo na to, da bodo za uveljavitev prepovedi največ naredili tisti, ki jih bo dim motil in bodo kadilce opozorili na prepovedanost početja.

Do zakonodaje so kritični nekateri demokrati, ki opozarjajo na totalitarno naravo uredbe. Kajenje so v barih in restavracijah v New Yorku prepovedali pred slabim desetletjem, prepovedano pa je že tudi v nekaterih parkih v Chicagu in Los Angelesu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.