Kaj je narobe s tem pingvinom?

Foto: Profimedia Kraljevi pingvin Foto: Profimedia Kraljevi pingvin Foto: Profimedia Kraljevi pingvin Foto: Profimedia Kraljevi pingvin
Čisto nič ... Le fotografinja ga je ujela v neprimernem trenutku: v času golitve.
Oglej si celoten članek

Fotografinja Judy Rogero je ujela kolonijo kraljevih pingvinov na Volunteer Pointu na Falklandskih otokih. Nekateri mladiči so pravkar menjali perje v času golitve. Med golitvijo niso prav nič podobni čudovitim kraljevim pingvinom (Aptenodytes patagonicus), ki so druga največja vrsta pingvina na svetu, takoj za cesarskim pingvinom. Visoki so namreč skoraj meter in težki kar 15 kilogramov.

Foto: Profimedia Kraljevi pingvin

Kraljevi pingvini so po zunanjosti podobni cesarskim pingvinom, na prsih imajo sicer več oranžne barve, imajo tudi daljši kljun in vitkejše telo. Ne gnezdijo, starša izmenično na nekaj tednov nosita jajce na nogah.

Naravno Istospolna pingvina postala starša

Foto: Profimedia Kraljevi pingvin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.