Kaj je Vladimir Putin počel v podmornici 83 metrov pod vodo?

Foto: EPA
Foto: EPA
Vladimir Putin se je tako povzpel v podmornico s tremi sedeži in se ob obali Krima potopil na dno Črnega morja, da bi si ogledal ostanke več sto let potopljene ladje, ki so jo Rusi odkrili pred kratkim.
Oglej si celoten članek

Da je lahko videl ostanke bizantinske trgovske ladje iz devetega ali desetega stoletja, se je Vladimir Purtin potopil 83 metrov globoko.

Ruski predsednik se je sicer s podmornico že večkrat podal na dno morja. Tako je recimo raziskoval Finski zaliv, Baikalsko jezero. Na robu Črnega morja se je tudi potapljal – z dna morja je prinesel ostanke grških amfor, za katere je njegov predstavnik za medije priznal, da so bili tam nastavljeni.

Foto: EPA Putin v podmornici Foto: EPA Putin v podmornici

 

 

 

 

 

 

 

Ko je bil pod vodo, se je pogovarjal z Medvejevim

Ko si je ogledoval ostanke ladje, se je Putin po radijski zvezi pogovarjal s premierjem Dimitrijem Medvedjevom. Dejal je, da upa, da bo trgovska ladja razkrila podrobnosti ruskega razvoja.

"Čudovito izgleda. Veliko predmetov in različnih amfor je raztresenih okoli ladje," je dejal Putin.

Foto: EPA Putin v podmornici Foto: EPA Putin v podmornici

 

 

 

 

 

 

 

Ko je prispel na površje, ga je najprej objel Medvedjev, nato so ga pozdravila še načelnik generalštaba in obrambni minister.

Ko je ruskega predsednika eden od novinarjev vprašal, če je smiselno trošiti denar za takšne podvige, glede na to, da je rusko gospodarstvo v škripcih, mu je Putin odgovoril, da upa, da bo s potopom pritegnil sponzorje, ki bodo podprli delo strokovnjakov, ki preučujejo podrobnosti nastanka države. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:40 19. Avgust 2015.

    Žurnalovci, jaz ne vem, ali si vi sproti zmišljujete te članke ali kaj? Ravno ta Putinov potop sem gledal po …

  • mph
    16:28 19. Avgust 2015.

    In srečo kot imamo, se sigurno ne bi pokvarila in ostala na dnu. :-)

  • 16:22 19. Avgust 2015.

    Tudi marsikdo od nas bi se šel tako potopit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.