Kaj se skriva v Titovem trezorju?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Potomci karizmatičnega voditelja bijejo bitko za njegovo zapuščino. Pred dvema mesecema so potomci Josipa Broza Tita od Kabineta predsednika Srbije po pravni poti zahtevali vpogled v trezor bivšega jugoslovanskega predsednika, ki se nahaja v Narodni banki Srbije, sodišče pa je zahtevi ugodilo.
Oglej si celoten članek

Odvetnica sina in vnukinje Josipa Broza Tita - Miša in Zlatice - zatrjuje, da iz Kabineta predsednika Srbije zaenkrat ni še nobenega odziva. "Razumem, da v kabinet pride veliko dopisov in da ta ni prioriteta, toda zapuščinska razprava se ne more nadaljevati brez vpogleda v trezor Narodne banke Srbije," je dejala odvetnica.

"Vsi državni organi, tudi Kabinet predsednika republike, so po ustavi dolžni ravnati po diktatu sodišča. Prepričani smo, da bo uredbo spoštoval tudi predsednik," pa je povedal Goran Petronijević, odvetnik Titovega vnuka Joška Broza. Dodaja še, da je bil dopis poslan v Kabinet predsednika zato, ker je slednji pravni naslednik Predsedništva SFRJ. Predsedništvo pa je po Titovi smrti v trezor v Narodni banki Srbije shranilo deset vreč z dragocenostmi in eno s popisom shranjenih predmetov,  piše Jutarnji list.

V Kabinetu predsednika Srbije trdijo, da nimajo odgovora na to, kdaj se bo trezor dokončno odprl, saj se je dopis na poti iz sodišča do Kabineta nekje izgubil.

Odvetniki verjamejo, da je v vrečah nekaj Titovega izginulega bogastva. V njih naj bi bilo šest Titovih zadnjih predsedniških plač, avtorski honorarji za knjige in nekaj zlata in nakita.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:44 1. Februar 2013.

    titova vdova nima pokojnine, njegov mulc pa njegova vnukinja se pa grebeta sedaj za čigavim imetjem?

  • 19:01 1. Februar 2013.

    ISTI KAO SLOVENCI ,VEROVATNO SU BILI NA KURSU KOD JANŠE.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.