Kaj skriva dvignjena križarka?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V prisotnosti državnega tožilca bodo odprli 1.500 sefov.
Oglej si celoten članek

Potem ko so Costo Concordio v začetku tedna končno dvignili, bodo natančno pregledali, kaj skriva v svoji notranjosti. Strokovnjaki ocenjujejo, da je na križarki, ki je dolga 290 metrov in težka 114.000 ton, v sefih shranjenih okoli deset milijonov dolarjev v denarju in nakitu, piše Corriere del Mezziogiorno. Nekaj tega naj bi pripadalo potnikom, precej pa trgovinam na ladji.

1.500 sefov bodo odprli v prisotnosti državnega tožilca ali njegovega predstavnika. Vso vsebino bodo pregledali in nato vrnili lastnikom. Čeprav gre za precejšnjo vsoto denarja in nakita, je vprašanje, v kakšnem stanu je in kakšna bo njegova vrednost po oceni škode. Prav tako je bilo na ladji več dragocenih umetniških del, katerih stanje je precej vprašljivo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.