Kajenje v lokalih spet dovoljeno?

Foto: Žurnal24
Hrvaški minister za zdravje Darko Milinović je pripravljen popustiti pri protikadilskem zakonu. Še ta teden se bo srečal z gostinci.
Oglej si celoten članek
"Tisti, ki bi si zatiskal oči pred tem, da je v lokalih padel promet zaradi protikadilskega zakona, bi bil neodgovoren," je izjavil hrvaški minister za zdravje Darko Milinović.

Zato se je pripravljen pogovoriti s hrvaškimi gostinci in sestanek bo že ta teden, poročajo hrvaški mediji. Milinović je pripravljen na prehodno obdobje, v katerem bi bilo kajenje dovoljeno v lokalih, ali pa celo na spremembo zakona.

"Obstaja več možnosti, odločitev bo znana prihodnji teden," pravi Milinović.

Hrvaški protikadilski zakon je začel veljati za restavracije in kavarne maja letos, že novembra lani pa je veljal za javne ustanove.

Gostinci so ves čas od uveljavitve protestirali in trdili, da se jim je promet zmanjšal za 50 do 70 odstotkov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.