Kakšna zima nas čaka letos?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Znana ameriška meteorološka agencija Accuweather nam napoveduje pestro zimo, s toplim božičem in ledenim valom v začetku februarja.
Oglej si celoten članek

Znana ameriška meteorološka družba Accuweather je izdala napoved za prihajajočo zimo, tudi za območje Evrope. Napoved predvideva izjemno nestabilno vreme, božič bo topel, pravo zimo z obilico snega, pa naj bi imeli v začetku februarja. 

Blage temperature s poplavami

Letošnji božič bodo zaznamovale dokaj visoke temperature, koledarska zima 2015/206, ki nastopi v tem času, se bo torej začela z blagimi temperaturami za ta čas, čeprav bodo - tako ameriški vremenoslovci - Evropo v tem času zajeli številni cikloni in nevihte. Vse to pa prinaša poplave.

Februarja nas čaka ledeni val 

Kljub temu naj bi letošnja zima prinesla veliko snega, največ v februarju, ko naj bi naše kraje zajel ledeni val s temperaturami krepko pod lediščem.

Pred nami so številni cikloni, premikali pa se bodo od Španije, preko Severne Italije, Alp in naprej proti vzhodu. Ameriški vremenoslovci opozarjajo, da bodo posledica tega velike poplave, predvsem na jugovzhodu Francije, na severu Itaije, pa tudi ponekod na Balkanskem polotoku.

Prava zima šele februarja

Čeprav naj bi tudi v Sloveniji pričakali pravo zimo, bodo tisto pravo polarno zimo doživeli v vzhodnem delu Nemčije, sledijo pa Francja, Belgija, Danska in Poljska. V zahodni Nemčiji in Veliki Britaniji naj bi bila zima vendarle nekoliko blažja.

Kdaj pa kdaj se tudi zmotijo

Čeprav vremenoslovci v glavnem opozarjajo, da vremena za daljši čas ni mogoče natančno napovedovati, so se napovedi ameriških prognostikov velikokrat izkrazale za točne. Lani so točno napovedali deževno poletje, čeprav je res, da so se pri napovedi blage zime za ameriški kontinent  pošteno zmotili. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:34 27. Oktober 2015.

    upajmo na rekordno nizke temperature, nekje vsaj -20 vsaj 2 meseca, da ustavi horde muslimanov, ki vstopajo ilegalno v EU. …

  • 19:07 27. Oktober 2015.

    "Accuweather nam napoveduje pestro zimo, s toplim božičem in ledenim valom v začetku februarja" sepravi neki podobnega kot vsako leto?

  • 19:03 27. Oktober 2015.

    Ob vsej begunski krizi in vseh težavah se vse manj piše o podjetju Draga Kosa...tukaj je povezava na zanimivo branje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.