Kamenjana, ker so jo lažno obtožili, da je zažgala Koran

Foto: Youtube
Foto: Youtube
New York Times je objavil posnetke, ki prikazujejo zadnje trenutke življenja 27-letne Afganistanke; podivjana množica jo je kamenjala do smrti, pred tem pa pri njenem mučenju uporabila še nože.
Oglej si celoten članek

New York Times je na YouTubu objavil grozljive posnetke umora 27-letne Afganistanke. Posnetki so bili zabeleženi z mobilnim telefonom, kot kaže, so posnetke objavili tisti, ki so sodelovali v kamenjanju. Afganistanke obnlasti so za smrt mlade ženske obsodile več kot 40 ljudi.

Farkhunda Malikzadi je bila ubita marca letos; množica jo je obtožila, da je zažgala Koran. Policijska preiskava je vendarle pokazala, da za sežig muslimanske svete knjige s strani mlade ženske ni prav nobenega dokaza. Še več, po trditvah njene družine je bila 27-letnica globoko verna, pripravljala naj bi se za študij teologije v Kabulu.

Za sežig Korana jo je obtožil ulični prodajalec v centru Kabula. 27-letnica ga je namreč pred tem opozorila, da goljufa svoje kupce ter da je prekupčevalec z viagro in kondomi, on pa jo je v navalu besa obtožil za zločin, ki ga v tej državi jemljejo silno resno. Policija je v preiskavi dognala, da Farkhundine obtožbe zoper prodajalca niso bile neosnovane.

Prodajalca so skupaj še s tremi drugimi moškimi oblasti nato obsodile na smrt zaradi sodelovanja pri tem brutalnem napadu. Še osem drugih ljudi so obsodili na 16 let zapora zaradi sodelovanja pri zločinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 22:34 29. December 2015.

    in taki sedaj masovno prihajajo kot begunci v evropo, res se lahko veselimo prihodnosti

  • 10:17 29. December 2015.

    Tale minus je dal ruknjen muslić ali pa eden Yenki z ambasade !

  • 09:38 29. December 2015.

    Nope! Človek beri, beri in razumi, kaj si prebral, če ne pa še enkrat preberi!<br />Zaradi umora, so jih obsodili. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.