Kamp zasedle podhranjene mucke

Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju Foto: bralka Mucke v Šimuniju
Gostje kampa prizadeti ob pogledu na poškodovane in podhranjene mucke.
Oglej si celoten članek

"Kot velika ljubitelja živali naju je izredno negativno prizadela in šokirala slika potepuških mačk v kampu," pravi Nika, ki je s fantom prvomajske praznike preživela v Šimuniju na otoku Pagu. "Ni jih malo in so nujno potrebne veterinarske oskrbe, hrane in vode. So tudi zelo poškodovane in podhranjene," dodaja Nina, ki je v času bivanja na Hrvaškem skrbela za hrano, vodo in nego muck. Kot pravi, sta s partnerjem ob tem doživljala "globoko žalost in stisko", sodeč po pogovorih s turisti pa nista bila edina, ki jima je bilo ob pogledih na mucke težko.

V upravi kampa Šimzuni oziroma družbe Hoteli Pag pojasnjujejo, da je situacija kompleksna in da se v sodelovanju z azilom v okolici Paga trudijo pomagati muckam na območju kampa. "Na žalost se njihovo število zaradi neodgovornih stanovalcev v okolici kampa, ki mečejo mucke prek ograje, zunaj turistične sezone poveča," pojasnjuje izvršna direktorica Mia Maržić.

Dom jim iščejo tudi Slovenci

S pomočjo domačih in tujih gostov jim je v zadnjih dveh letih uspelo dom poiskati za 45 muck in 16 psov. "V teh dobrodelnih akcijah prednjačijo slovenski gosti," poudarja Maržićeva in dodaja, da četudi mucke, ki so v kampu, niso v njihovi lasti, uslužbenci živali dnevno hranijo. "Seveda, kolikor je v njihovi moči," pravi in zaključuje, da so se glede na vsako leto večje število živali odločili zaprositi za pomoč tudi za to odgovorne ustanove.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 01:38 7. Maj 2014.

    @krizar: Tipicen primer psihopata. Verjetno so te zlorabljali ko si bil majhen, kaksna poskodba mozganov in voila evo ga.

  • 23:24 6. Maj 2014.

    Škoda, da ne smem z lopato po glavi pa ob cesti zagrebsti še tebe, lahko pa ti povem, da je …

  • 20:14 6. Maj 2014.

    Tako kot makaroni rastejo v Italiji, kajne?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.