Kaos v Washingtonu, Trump odpustil šefa FBI

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bela hiša je sporočila, da je predsednik Donald Trump odpustil direktorja zveznega preiskovalnega urada FBI Jamesa Comeyja.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Donald Trump je to odločitev sprejel na priporočilo pravosodnega ministra ZDA Jeffa Sessionsa in njegovega namestnika Roda Rosensteina, poroča Bela hiša.

"FBI je ena najbolj cenjenih in spoštovanih ustanov naše države in danes je nov začetek za kronski dragulj policije. Iskanje novega direktorja FBI se začenja nemudoma," je sporočila Bela hiša še preden so informacije o tem ušle v medije.

Comey je v sredo izgubil vso zaupanje demokratov ne glede na to, da vodi preiskavo o morebitnem ruskem vpletanju v ameriške volitve na strani republikanca Trumpa. Na dan je prišlo, da je zavajal javnost glede nekaterih podrobnosti okrog preiskave elektronske pošte Hillary Clinton.

Kljub temu je vodja senatnih demokratov Charles Schummer kmalu za novico o Comeyjevi odstranitvi s položaja nemudoma zahteval imenovanje posebnega tožilca za preiskavo ruskega vpletanja v volitve, ker bo sicer javnost upravičeno sumila, da je presenetljiva odstranitev Comeyja s položaja poskus prikrivanja resnice.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:19 10. Maj 2017.

    Rod Rosenstein,.......<br />http://nojeveje.net/2017/01/15/jews-trump-adminstration/<br />Charles Schummer<br />https://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_Schumer#Family_and_early_life<br /><br />??? Ubožci, v Franciji so se na volitvah morali odločati med...... KUGO in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.