Kapitan se je dogovarjal za enotno zgodbo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapitan ladje Costa Concordia je deležen vse večjih pritiskov in obtožb. Lastnik ladje je razkril, da se je kapitan skušal dogovoriti o enotni zgodbi, da bi se zaščitil.
Oglej si celoten članek

Poveljnik italijanske obalne straže, admiral Marco Brusco, je med današnjim zaslišanjem v senatu v Rimu dejal, da je za nesrečo "zagotovo" odgovoren Schettino. Če bi pravočasno opozoril na nesrečo, bi se verjetno izognili smrtnim žrtvam. Kapitan je po njegovem ob nesreči izgubil "dragoceno uro časa" za rešitev potnikov in članov posadke.

Hude očitke na račun kapitana je izreklo tudi ladijsko podjetje Costa Crociere, ki je lastnik ponesrečene križarke. Kot je v senatu povedal izvršni direktor podjetja Pierluigi Foschi, se je skušal Schettino dogovoriti s podjetjem o enotni zgodbi glede poteka nesreče, da bi se razbremenil krivde, kar pa je Foschi zavrnil.

"Schettino je hotel državnim tožilcem povedati, da je ladja po izpadu elektrike na krovu trčila ob čer," pravi Foschi. Podjetje je zavrnilo tudi navedbe Schettina, da mu je eden od vodilnih dejal, naj pelje po začrtani poti v bližini otoka Giglio, ki je bila nato usodna za ladjo. "Tega manevra nismo odobrili. O tem nismo bili obveščeni," še pravi Foschi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.