Karadžić: umaknjena obtožba genocida

Foto: AFP
Foto: AFP
Haaško sodišče je iz obtožnice zoper Karadžića črtalo obtožbo genocida zoper Hrvate in Bošnjake, še vedno pa je obtožen genocida v Srebrenici.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vodja bosanskih Srbov Radovan Karadžić je zahteval, da se iz obtožnice črta 11 točk, a je dosegel črtanje le ene. Haaško sodišče je presodilo, da sistematična diskriminacija Bošnjakov in Hrvatov ne ustreza definiciji genocida, poroča CNN.

Še vedno pa je obtožen najhujšega genocida na evropskih tleh po drugi svetovni vojni – pokola v Srebrenici, kjer je umrlo okrog osem tisoč bošnjaških moških in dečkov, in še devetih drugih zločinov, povezanih z etničnim nasiljem na območju bivše Jugoslavije.

Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtni zapor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.