Karlovac pod vodo

Foto: 24sata Močan dež v Karlovcu Foto: 24sata Močan dež v Karlovcu Foto: 24sata Močan dež v Karlovcu Foto: 24sata Močan dež v Karlovcu Foto: 24sata Močan dež v Karlovcu
Na karlovškem območju že vse dopoldne odpravljajo posledice močne nevihte, ki je kraje zajela ob 6.30 zjutraj. Zaradi obilnega dežja so pod vodo ulice in hiše v Saltini, Petrinji in drugih mestih. Škoda je ogromna.
Oglej si celoten članek

Začelo se je ob 6.30. V le 70-tih minutah je na območju Karlovca padlo 88 litrov dežja na kvadratni meter. Dežurni meteorolog je za HRT povedal, da v 23-tih letih službe tako velikih količin dežja v tako kratkem času še ni zabeležil. Gasilci imajo polne roke dela zaradi poplavljenih dvorišč, kleti, hiš, iIzbruhnilo je tudi nekaj manjših požarov, poroča 24sata.

Zaradi naglega vdiranja vode so v nekaterih predelih mesta celo evakuirali meščane, zaposleni zapuščajo svoja delovna mesta, da rešujejo premoženje. Številni avtomobili so obstali v poplavljenih parkiriščih, močno otežena je bila tudi vožnja po nekaterih cestah in tudi avtocesti.

Obilen dež je dopoldne zajel tudi območje vzdolž reke Save, popoldne naj bi se posamezne obilne nevihte pojavljale tudi ob hrvaškem morju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:45 5. Avgust 2014.

    hm...je tole sploh še normalno ? Zalivanje od zgoraj, kar naenkrat ...kot bi se nekdo igral in po zemljevidu pritiskal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.