Kartelu zasegli podmornico

Ekvadorska policija je z ameriško pomočjo zasegla podmornico, ki je bila v prvi vrsti namenjena prevažanju ogromnih količin mamil.
Oglej si celoten članek

Narkokartel je podmornico, z njo so tihotapili drogo prek oceana, sestavil globoko v ekvadorski džungli, oblastem pa jo je uspelo zaseči še pred njenim krstnim potopom, piše CNN. Aretirali so eno osebo, podmornica pa se trenutno nahaja na meji med Kolumbijo in Ekvadorjem.

Mere dvovijačne podmornice so precej impresivne. V dolžino meri 30 metrov, visoka pa je skoraj tri metre. Opremljena je tudi s periskopom in klimatskim sistemom. „Tihotapci so v preteklosti uporabljali počasne ribiške barke ter jadrnice. Prihod narkopodmornice pa predstavlja povsem nove izzive za enote na morju. Doseg podmornice, prostornina in razvoj tehnologij, ki omogočajo izogibanje detektorjem, so močno povečale stave,“ je povedal Jay Bergman direktor Andske regije ameriškega urada za boj proti drogam.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.