Katastrofalne posledice zemeljskega plazu

Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici Foto: EPA Zemeljski plaz v Švici
V švicarskih Alpah po zemeljskem plazu pogrešajo osem ljudi.
Oglej si celoten članek

Po zemeljskem plazu v švicarskih Alpah pogrešajo osem oseb, med katerimi so nemški, avstrijski in švicarski državljani. 

Plaz je v sredo zasul vas Bondo, iz katere so pred tem evakuirali prebivalce. V iskalni akciji sodeluje tudi helikopter švicarske vojske.

"V regiji Val Bondasca je pogrešanih osem ljudi, ki so bili tu v času plazu," so sporočili iz kantonske policijske uprave. Za šest izmed osmih pogrešanih oseb so policijo obvestili sorodniki.

Alpsko vas Bondo v bližini švicarsko-italijanske meje je pokopal plaz blata, kamenja in zemlje. Pristojne oblasti so pred tem evakuirale približno 100 ljudi, nekatere s pomočjo helikopterjev.

Policija je še sporočila, da je plaz uničil 12 kmetijskih objektov, med njimi tudi hleve.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.