Katere države lahko prizadenejo posledice asteroidov?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Znanstveniki so ugotovili, katerih deset držav ima največ možnosti, da jih prizadenejo posledice padca asteroida.
Oglej si celoten članek

Katerih deset držav bi utrpelo najbolj katastrofalne posledice zaradi padca asteroida, so izračunali raziskovalci Univerze v Southhamptonu.

Informacije so črpali iz Nasinega poročila o tem, koliko in kako veliki asteroidi potujejo okoli Zemlje. Potencialno ogrožajočih, ki potujejo po orbiti blizu Zemlje, naj bi bilo 47 tisoč, poroča Yahoo News.

Asteroid naj bi na Zemlji pustil posledice vsaj na regionalni ravni, ameriški znanstveniki pa ne izključujejo niti posledic, ki bi z določenih predelov lahko izbrisali življenje.

A na srečo med njimi ni Slovenije.

So pa Kitajska, Indonezija, Indija, Japonska, ZDA, Filipini, Italija, Velika Britanija, Brazilija in Nigerija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.