Kazen "oslepitev "so preložili

Foto: Žurnal24 Ameneh je zaradi dejanja oslepela na desno oko, vid na levem očesu pa je še vedn
Moškega, ki je pred šestimi leti mlado študentko po obrazu polil s kislino, jo oslepil in iznakazil, bi morali danes opoldne kaznovati v isti meri, vendar pa so izvršitev sankcije tik pred zdajci preložili.
Oglej si celoten članek

Iranska televizija INSA je v dopoldanskih urah na svoji spletni strani zapisala, da je bila kazen preložena. Razloga niso navedli.

Kakor smo že poročali včeraj
, bi morala biti kazen nad Majidom Movahedijem izvršena v teheranski bolnišnici. Moški je bil obsojen na popolno slepoto zatem, ko je leta 2004 ravnodušno zlil kislino na obraz svoje izbranke, danes 27-letne Ameneh Bahrami. Kruto dejanje naj bi storil zaradi tega, ker je mladenka vedno znova zavračala njegovo poročno ponudbo. Ameneh je zaradi dejanja oslepela na desno oko, vid na levem očesu pa je še vedno močno poškodovan. Zaradi hudih poškodb obraza je morala prestati tudi številne plastične operacije.

"Želim si maščevanje"
"Toliko sem pretrpela v zadnjih letih, vendar pa lahko sedaj končno spet rečem, da sem srečna,“ je povedala v intervjuju za iranski časopis. "Razsodba je popolnoma legalna in prav jaz jo bom izpolnila. Če si v zadnjem trenutku slučajno premislim, jo bo izvršil zdravnik, ki ga je določilo sodišče,“ je dodala.

V svoj zagovor je povedala, da bo kazen moškim, ki razmišljajo o podobnem dejanju, pognala strah v kosti. “Močno stojim za maščevanjem. Želim si maščevanje. Šele po izvršitvi kazni bom pomirjena,“ je medijem povedala včeraj.

AI: "To je mučenje"
Človekoljubna organizacija Amnesty International (AI) je iranske oblasti pozvala naj odpovedo kruto dejanje.  "Kljub temu, da gre za nadvse gnusen zločin, je oslepitev s kislino kruta in nehumana kazen, ki spominja na mučenje,“ je dejal njihov tiskovni predstavnik. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.