Kaznovan zaradi izjave o Hitlerju in Romih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Francoski poslanec in župan Gilles Bourdouleix bo moral plačati 3.000 evrov kazni zaradi izjave o Hitlerju in Romih.
Oglej si celoten članek

Gilles Bourdouleix je lani izjavil, da nacistični diktator Adolf Hitler "morda ni pobil dovolj" Romov. Sporno izjavo je 54-letnik izrekel v prepiru julija lani, ko je kot župan obiskal polje v svoji občini, ki so ga nezakonito zasedli t. i. popotniki. Medtem ko so ga Romi pričakali z očitki, da je rasist, in ga pozdravljali s Hitlerjevim salutiranjem, je župan nekemu prisotnemu novinarju zamomljal, da Hitler morda ni pobil dovolj Romov.

Lokalni francoski časnik je nato takoj naslednji dan objavil vest o Bourdouleixovi sporni izjavi in sledilo je ogorčenje, zaradi katerega je moral med drugim izstopiti iz sredinske stranke UDI.

Kazen je poslancu in županu bližnjega kraja Cholet danes izreklo prizivno sodišče v zahodnem francoskem mestu Angers. Že pred tem pa je bil spoznan za krivega opravičevanja zločina proti človečnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.