Kaznovano nesorazmerje lastnina-dohodki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaška davčna uprava je po večmesečni preiskavi sklenila, da mora pevec plačati davke na neprijavljene prihodke v višini 3,69 milijona kun (skoraj pol milijona evrov).
Oglej si celoten članek

Pevec Marko Perković Thompson mora tako plačati 1,164 milijona kun (dobrih 156.500 evrov) davkov, potem ko so dacarji ugotovili nesorazmerje med premoženjem in prijavljenimi dohodki, piše hrvaški Novi list. Ima se pravico pritožiti, po tem pa se lahko sproži tudi upravni spor.

Thompson je menda ponujal dokaze, da ima njegovo premoženje osnovo v dohodkih, prav tako naj bi šlo za posojila prijateljev iz Ekvadorja, a mu očitno davčna ni verjela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:25 10. September 2012.

    Tile Hrvati, nas Slovence, kar se tiče funkcioniranja pravne države, nas resnično prehitevajo po levi in desni strani. Vsaka jim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.