Kdo je policist s sirskim dečkom?

Srbski B92 razkriva, kdo je na fotografiji, ki jo je objavila britanska novinarka s podnapisom "Sirci so polni pohval o srbski policiji":
Oglej si celoten članek

Policist na fotografiji s sirskim dečkom, ki je izzvala številne čustvene odzive na socailanih omrežjih, je Redžep Afifi, poroča srbski B92.

Doma je iz Preševa in že več mesecev dela v Miratovcu, kamor prihajajo begunci, ki v Srbijo vstopajo iz Grčije in Makedonije.

Ganljivo fotografijo Arifija je na Twiterju objavila novinarka BBC Menvin Rana, s spremljajočim tekstom "Sirci so polni pohvala o srbski policiji. Pravijo, da so srbski policaji dobri in so prvi, ki se do njih obnašajo kot do živih bitij."

Arifi je po navedbah B92 policaj PU Preševo od leta 2002. Njegov rojak Valjon Arifi je za Tanjug povedal, da Redžep ni vedel, da njegove slike gleda cel svet, dokler ga na to ni opozoril njegov kolega.

"Ko je izvedel, je kratko dejal, da je to obveznost vsakega humanega človeka," je za agencijo povedal Valjon, ki se prav tako vsak dan srečuje z begunci v Miratovcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:38 10. September 2015.

    V bistvu je ta policist zelo dober človek, se mu vidi po grimasi da je ok. <br /><br />problem, je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.