Kdor hoče domov, ga ubijejo

Foto: EPA
Foto: EPA
Teroristična skupina Islamska država je javno ubila več kot sto svojih borcev, ki so želeli oditi domov.
Oglej si celoten članek

Skupina naj bi oblikovala svojo vojaško policijo, da spremlja tuje borce, ki bi utegnili dezertirati, po potrebi preiskuje njihova bivališča, veliko pa naj bi jih tudi prijeli.

Tuji borci, ki so iskali avanturo, so razočarani, morala pada, je za Financial Times povedal vir iz sirijske opozicije. 

Kar nekaj džihadistov naj bi bilo razočaranihi nad potekom bojev. Ko so poleti zavzeli veliko iraško mesto Mossul, se je zdelo, da so nepremagljivi, zdaj pa je prodiranje Islamske države ustavljeno, osredotočajo pa se predvsem na vzpostavljanje nadzora nad opustočenimi kraji, ki so jih zavzeli, kar je precej manj vznemirljivo. 

Po poročanju britanskih medijev se je že oktobra pet Britancev, trije Francozi in po dva Nemca ter Belgijca želelo vrniti domov, saj so se morali več kot proti režimu morali boriti proti drugim upornikom, a so jih soborci to preprečili in jih zaprli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.