Ker je dekle, ni dobila pokala za zmago

Foto: Profimedia
Zmagala je na tekmovanju, a ostala brez pokala, ker je dekle.
Oglej si celoten članek

Šestnajstletna Emily Nash je sodelovala na golf turnirju za fante v Massachusettsu. Na tekmovanju se je odrezala odlično in vso konkurenco pustila za seboj. 

A za svoj uspeh ni bila nagrajena. Skladno s pravilnikom namreč dekleta lahko sodelujejo na turnirju, a v kategoriji posameznikov ne morejo zmagati. 

"Zagotovo sem bila razočarana, a razumem, da veljajo določena pravila," je za Worcester Telegram & Gazette dejala Nasheva. Ostala je brez pokala in brez napredovanja na naslednjo stopnjo v tekmovanju. "Mislim, da niso pričakovali takega razpleta, zato niso vedeli, kako se odzvati. Nihče ni jezen na zvezo, sem pa bila malo razočarana."

Prostovoljci na turnirju in nekateri poznavalci golfa so bili nad razpletom ogorčeni. Organizatorjem so očitali, da leta 2017 uporabljajo pravila, ki bolj sodijo v leto 1917. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:03 28. Oktober 2017.

    Če bi bili dovolj pametni, bi tisti hip spremenili pravilnik.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.