Ker je zgrešil gumb, v zrak šlo 21 milijonov

Foto: EPA
Foto: EPA
Med servisom letala je prišlo do nesreče, v kateri sta se dva tehnika poškodovala, nastala pa je tudi gromozanska škoda.
Oglej si celoten članek

V vojaški bazi Florennes v Belgiji so opravljali servis vojnih letal. Tehnik, ki je opravljal pregled letala, je pomotoma pritisnila gumb za aktivacijo strojnice. Naboji so pri tem zadeli drugo letalo, ki je bilo parkirano na letališču. 

Lovec F-16 Falcon je pri tem eksplodiral in v celoti zgorel. Še eno letalo, parkirano poleg nesrečnega lovca, je poškodovano, navaja sudinfo.be. Požar je gasilo okoli 30 gasilcev. 

Strojnica, ki jo je pomotoma aktiviral tehnik, v minuti izstreli do 6.000 nabojev. Gre za standardno opremo na letalih tega tipa. Obe letali, tako tisto, ki je eksplodiralo kot tisto, iz katerega so prišli streli, sta bili pred tem napolnjeni z gorivom, saj bi morali poleteti na misijo. 

Letalo, ki je bilo uničeno, naj bi bilo vredno okoli 21 milijonov evrov. Kakšna škoda je na drugem letalu, ni znano. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:27 14. Oktober 2018.

    Pravi cas za povisico.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.