Ker v vrtcu ni prostora, mora mesto plačati odškodnino

Foto: Goodyear Dunlop Sava Tires
Foto: Goodyear Dunlop Sava Tires
Materam, ki za svoje malčke niso dobile prostora v vrtcu, bo mesto plačalo 2500, 4500 in 8100 evrov odškodnine.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v nemškem Leipzigu je dosodilo, da mora mesto trem družinam, ki zaradi pomanjkanja prostora v javnem vrtcu niso dobile varstva, plačati odškodnino. Sodišče meni, da je občina, ko enoletnim malčkom ni zagotovila varstva, ni opravila svoje dolžnosti, matere pa so bile zaradi tega ob zaslužek. 

"Centri za dnevno varstvo bi morali pomagati staršem, da lažje usklajujejo delo in vzgojo otroka. Mesto ima to zakonsko nalogo, ki jo je opredelilo s sprejetjem proračuna s katerim financirajo dnevno varstvo," meni sodišče. Dejstvo, da v vrtcu ni prostora, mesta ne razbremeni odgovornosti, meni sodišče. Mesto mora imeti rešitev tudi za nepredvidljive situacije, menijo sodniki. 

Mesto Leipzig mora tako materam skupno plačati 15.100 evrov odškodnine, glede na poklic, ki ga opravljajo pa bodo matere dobile 2500, 4500 ali 8100 evrov odškodnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.