Kim Jong Un se je znova pojavil

Foto: epa Kim Jong Un
Kim Jong Un, za katerega se je špekuliralo, da je hudo bolan ali celo mrtev, se je po 20 dneh po poročanju severnokorejskih medijev znova pojavil v javnosti.
Oglej si celoten članek

Tiskovna agencija KCNA poroča, da je prerezal trak ob odprtju tovarne gnojil ter da je bila množica navdušena, ko se je pojavil. Poročanja agencije sicer ni mogoče neodvisno preveriti, poroča BBC, so pa objavili tudi fotografije Jong Una, ki reže trak. Z njim naj bi bila tudi njegova sestra, za katero se je špekulirajo, da bi ga lahko nasledila.

Če drži, gre za njegov prvi nastop po 12. aprilu. Da je z njim nekaj narobe, so se začeli spraševati, ker ga ni bilo na slovesnostih ob rojstnem dnevu njegovega dedka in ustanovitelja države Kim Il Sunga, ki so bile 15. aprila. Gre za enega največjih praznikov v Severni Koreji, navadno ga obeleži z obiskom mavzoleja, kjer leži Kim Il Sung in doslej tega praznika Kim Jong Un ni še nikoli izpustil.

Kim Jong Un naj bi imel po domnevah težave s srcem oziroma kardiovaskularnim sistemom. Star je sicer le 36 let.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:53 2. Maj 2020.

    Sej ni več sam seb podoben,je kukr buhtl nafilan z marmelado,samo še počt more,pa bo pol Koreje v dreku?

  • 07:42 2. Maj 2020.

    Kdo pa je na sliki?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.