Kip svobode bo spet odprt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dan neodvisnosti. Kip svobode, ki so ga za javnost zaprli zaradi škode, ki jo je povzročil orkan Sandy, bodo znova odprli 4. julija.
Oglej si celoten članek

Kip svobode bodo ponovno za javnost odprli 4. julija, ko Američani praznujejo dan  neodvisnosti, poroča italijanska agencija Ansa.

Spomenik, ki je simbol New Yorka in ZDA, so zaprli zaradi popravila škode, ki jo je na otoku, na katerem se nahaja, povzročil orkan Sandy. "Turisti bodo tako lahko spet obiskali otok in to prav na dan nacionalnega praznika, s katerim Američani obeležujemo svojo neodvisnost od angleškega imperija," je najavil državni sekretar za notranje zadeve Ken Salazar.

Množičen obisk

Kip svobode je ena izmed večjih ameriških turističnih atrakcij: leta 2011 ga je obiskalo 3,7 milijona ljudi, v blagajno "Strica Sama" pa se je na ta račun nateklo 174 milijonov dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.