Kirgizijci vdrli v vladne prostore

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Privrženci nekdanjega kirgiškega predsednika Kurmanbeka Bakijeva so vdrli v prostore regionalne vlade v mestu Oš.
Oglej si celoten članek

Pet tednov po strmoglavljenju nekdanjega predsednika Bakijeva so danes njegovi privrženci vdrli v prostore regionalne vlade v mestu Oš na jugu Kirgizije.

Po navedbah lokalnih oblasti so v zgradbo vdrli nekdanji guverner Oša Mamasadik Bakirov in njegovi privrženci, ki so skupaj zasedli pisarno sedanjega guvernerja. Bakirova, ki je bil tako kot Bakijev strmoglavljen aprila, naj bi spremljalo okoli 250 privržencev.

Hkrati se je na osrednjem trgu v Ošu zbralo kakih 500 privržencev začasne vlade, ki je oblast prevzela po krvavih nemirih 7. aprila. V takratnih spopadih je umrlo 84 ljudi.

Začasna vlada pod vodstvom Roze Otunbajeve se je zaradi današnjih izgredov v Ošu že sešla na izrednem zasedanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.