Kitajci imajo avtomat za zlato

Foto: EPA
Foto: EPA
Kitajska je dobila prvi avtomat z zlatom. Kupiti mogoče do 2,5 kilograma.
Oglej si celoten članek

Kitajska je postavila prvi avtomat za zlato. Podobni avtomati že obstajajo drugod po svetu. Med drugim jih že imajo v ZDA, na Bližnjem vzhodu in tudi v nekaterih evropskih državah.

Avtomat so postavili v prometni četrti Pekinga. Kupci bodo lahko s kartico ali gotovino na ulici kupili tudi do 2,5 kilograma zlata, ki na trgu trenutno znaša 116 tisoč evrov.

Povpraševanje po zlatu je trenutno večje le še v Indiji, kjer se je v zadnjih letih njegova priljubljenost močno povečala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:44 26. September 2011.

    kako naj si jaz privoščim zlato .če živim v Sloveniji???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.