Kitajci most podrli in na novo zgradili v pičlih 43 urah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kitajski inženirji so v Pekingu most Sanjuan podrli in na novo zgradili v manj kot dveh dneh. Gradbeniki so na spletu objavili video posnetek svoje mojstrovine.
Oglej si celoten članek

Obnovo so naročile pekinške oblasti. Mestni veljaki so se odločili, da bodo star most podrli in zgradili novega – to je inženirjem uspelo v rekordnem času.

Starega so začeli podirati 13. novembra ob 23.00, za postavitev novega so na prizorišče pripeljali 1.300 ton materiala, delo pa so zaključili v vsega 19 urah. Skupaj je obnova mostu trajala manj kot dva dneva. 

 

Inženirji so pri svojem delu uporabili nov, integriran način grajenja, zaradi česar so lahko vozila čez most zapeljala takoj po zaključku del. Če bi uporabili običajen način gradnje, bi moral biti most zaprt vsaj dva meseca, poročajo kitajski mediji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • In zato je Popovič čeprav ga ne maram(dvomim da je pošten) enkrat nekaj zelo pametnega izjavil. Nekaj v tem smislu: …

  • 20:47 24. November 2015.

    Tole v Mednem je pa res kriminal. Mostiček, za katerega ni denarja.

  • 20:14 24. November 2015.

    Morda jih je šel Cerar vprašat, če bi lahko prihodnji vikend zmontirali še enega v Mednem?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.