Kitajci premagali pljučno kugo

Foto: Žurnal24 10.000 prebivalcev je bilo v karanteni dober teden.
Kitajsko mesto Ziketan in njegovih 10.000 prebivalcev ne živi več v zapečatenem mestu. Oblasti so odstranile zapore, ker v tednu dni niso odkrili novih primerov pljučne gripe.
Oglej si celoten članek

V mestu Ziketan so sicer umrli trije prebivalci in to v zelo kratkem času. Ker pa zdravniki že sedem dni niso zaznali nobene nove okužbe, so kitajske oblasti preklicale karanteno celotnega mesta.

Zakaj je v mestu sploh izbruhnila pljučna kuga, ni znano, saj gre za najmanj pogosto obliko kuge, ki pa se širi zelo hitro. Obenem je zelo nevarna, saj lahko bolnik umre že v 24 urah po okužbi.

Bolezen sicer povzroča enaka bakterija, ki je povzročila tudi črno kugo oziroma črno smrt, ki je v srednjem veku pomorila 25 milijonov Evropejcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.