Kitajci splavili svojo prvo letalonosilko

Foto: Reuters letalonosilka, Kitajska Foto: Reuters letalonosilka, Kitajska Foto: Reuters letalonosilka, Kitajska Foto: Reuters letalonosilka, Kitajska Foto: Reuters letalonosilka, Kitajska Foto: Reuters letalonosilka, Kitajska
Kitajska je danes splavila svojo prvo letalonosilko. Gre za 300 metrov dolgo posodobljeno staro sovjetsko ladjo, ki jo po poskusni vožnji čakajo še obnova in testiranja. "Uporabljali jo bomo le za urjenje in raziskave," so ob zaskrbljenosti mednarodne skupnosti nad vse večjimi ozemeljskimi apetiti Kitajcev sporočili iz uradnega Pekinga.
Oglej si celoten članek
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:44 10. Avgust 2011.

    Ce koga zanima kaj vec informacij: http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_aircraft_carrier_Varyag

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.